jueves, 6 de octubre de 2011

"Ser y tener"

Pel.licula que ens mostra la absoluta dedicació d’un mestre en una escola rural de “classe única” d’un poble de França, en el que nens i nenes d’entre 4 i 12 anys comparteixen coneixements, jocs, experiències gracies a la delicadesa del professor Georges López per atendre a tots els seus alumnes.
El professor s’interessa molt per les necessitats dels infants, i és un bon exemple de mestre a seguir, però no m’agrada gens la manera com exigeix a un dels nens a que li diguessin “senyor”, ni tampoc com la mare d’un alumne li pegava quan s’equivocava fent matemàtiques. No em sembla gens adequat que en un documental tan exemplar, com és la feina que fa aquest mestre, apareguin aquestes imatges.


1 comentario:

  1. ÊTRE ET AVOIR. No és un docemnatal és un... Què vol dir absoluta?... Solament fa escola i el seu jardí. No aprla amb la gent, no passeja pels camps... No s'interessa... ha d'afrontar. És un mal exemple. Autoritari i poc pedagògic malgrat els molts materials que disposa. La multiplicació s'ha de fer a l'escola i els ous i truites s'han de fer a casa. Amb tot... has estat crítica (BÉ) i no t'has plegat a la crítica fàcil i sentimentaloide que es va publicar.

    ResponderEliminar